DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det kan være utroligt upraktisk at være ryger i en travl hverdag, hvor du går fra det ene møde til det andet. Mange virksomheder har i dag en stram rygepolitik, hvor du kun må ryge i et dertil indrettet rygeskur udenfor. Men er der sådan et i nærheden? Har du tid til turen? Og vil du komme ind til dit salgsmøde lugtende af røg?

Rygning hjælper dig ikke gennem dagen

Mange mener, at de har brug for en cigaret, når de er nervøse eller stressede, fordi det letter presset. Og det er sådan set rigtigt nok – fordi du er afhængig.

At være afhængig af rygning er det samme som at være afhængig af stoffer eller alkohol, og effekten af et fix er derfor den samme. I virkeligheden er nikotin dog ikke afslappende. Faktisk øger rygning risikoen for at få stress, og når du stopper, falder dit stressniveau også.

Trap ned

Hvis rygning fylder mere i din arbejdsdag og i dine tanker, end du ville ønske, er det tid til at ændre noget. En god start kan være at trappe ned, så du nemmere kan komme igennem dagen uden at ryge. Hvis du vil trappe ned, skal du først finde ud af, hvilken funktion rygning udfylder for dig. Er det når du keder dig? Når du har brug for noget i munden? At du godt kan lide smagen?

Når du har fundet ud af, hvad dit problem er, kan du begynde at løse det. For nogle er en e-cigaret en god måde at trappe ned på, fordi den giver mange af de samme funktioner, men uden størstedelen af de skadelige stoffer. Det er dog ikke alle steder, den må ryges indendørs, så den er ikke en ideel løsning på problemet.

Hvis du mangler noget at putte i munden, kan du forsøge dig med at tage små snacks med på arbejde. Det kan for eksempel være frugt eller nødder, men pas på med ikke at sidde og småspise hele dagen, så du indtager flere hundrede skjulte kalorier hver dag.

EFTERLAD ET SVAR