DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der findes efter hånden en masse nyere teknologier, som så småt overtager gamle måder at gøre det på. Buzz ordet “disruption” hører man mere og mere om, men hvad er det, og hvad kan du bruge det til? Vi tager et kig udtrykket og et par eksempler på hvad det er. Læs med her.

I dette indlæg kigger vi på ordet disruption, og hvad meningen bag det. Direkte oversat fra engelsk betyder disruption forstyrrelse eller afbrydelse. Men meningen bag er en del anderledes. Man beskriver også ordet som ”En virksomhed, der gennem innovation af nye produkter og services undergraver eller nedbryder en eksisterende branches typiske forretningsmodeller.” I dette indlæg bruger vi buzz ordet til at forklare en alternativ måde at spare penge på med nyere teknologi, som mange kan forholde sig til. Flere danske hjem er udstyret med et ældre oliefyr eller gasfyr, og der er efter hånden kommet en del alternativer til at varme boligen op. Derfor har flere har fået øjnene op for billigere løsninger, som mere eller mindre har overtaget som huset varmekilde ud.

En af de billigeste måde at varme huset op på, er stadig fjernvarme. Men dem som ikke er så heldige at komme på fjernvarmeanlægget, kan med fordel overveje at skifte deres nuværende fyr ud med et pillefyr. Et pillefyr er en disruption inden for olie og gas fyr, og ved at udskifte boligens gamle olie- eller gasfyr, med et nyere moderne pillefyr, kan familien hvert år spare flere tusinde af kroner. Undersøgelser viser at et pillefyr kan spare en familie på 4 personer op til 1-2000 kr. om måneden. Et nyt fyr koster omkring 20.000 kr. opsat og klar til brug, og kan cirka dække en bolig på 150 kvm. Efter blot 5 år med et nyt pillefyr, er selve fyret tjent hjem, og årene efter spares der op imod 10.000 kr. om året. Disse tal er taget i forhold et ældre oliefyr. Når pillefyret er installeret, købes der en silo som pillerne lægges i, og derefter konsumere fyret de antal piller, som fyret benytter.