DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Som projektleder har man ofte mange bolde i luften. Det er dig der står for både planlægning, udvikling og gennemførelsen af projektet, og det kan være svært at holde styr på, om du har husket det at få det hele med. Uanset om du skal have styr på et større eller mindre projekt, er det altafgørende for resultatet at du har overblik over hele processen fra start til slut.

Få et visuelt overblik

Ofte kan det gøre projektet mere overskueligt, hvis du laver en oversigt over hele projektet. I oversigten kan du få styr på, hvilke opgaver der skal laves, hvad du mangler, og hvis I er flere om at fuldføre projektet, kan du få overblik over, hvem der sørger for at holde styr på de forskellige ting. Du kan vælge at lave en oversigt på papir, men en ideel og nemmere løsning er at anvende et projektstyringsværktøj online. Ved at anvende et online værktøj, har alle deltagerne mulighed for at gå ind og danne sig et overblik og se hvor langt man er nået i processen. Desuden kan det også være muligt at se hvem der står for de forskellige opgaver i processen, så hvis man har brug for at tale med den der for eksempel står for økonomien, er det let at finde frem til vedkommende.

Lav en tidsplan

For at sikre at et projekt bliver udført ordentligt og til tiden, er det vigtigt at lave en tidsplan. Hvis du laver en tidsplan, har du mulighed for at strukturere hele projektet og samtidig holde styr på, hvornår de forskellige opgaver skal være færdige. Ved at lave en tidsplan, undgår du også at tiden til sidst løber fra dig, så du til sidst i processen får alt for travlt med diverse arbejdsopgaver. En tidsplan kan gøre det lettere for alle deltagere at disponere deres tid, særligt hvis der også skal laves andre arbejdsopgaver sideløbende med projektet.

Få styr på budgettet

Inden projektet går i gang, er det vigtigt at have fastlagt budgettet og have styr på alle udgifter i forbindelse med projektet. Du skal finde ud af, hvor mange ressourcer du må bruge på projektet, samt hvor mange medarbejdere der skal være med til at fuldføre projektet. Hvis du ikke har styr på budgettet, kan du hurtigt miste overblikket over omkostningerne, og dermed kan du risikere, at projektet bliver en dyr fornøjelse. Du kan med fordel lave budgettet før du laver tidsplanen, og herefter tilpasse tidsplanen budgettet.

For at få bedst muligt overblik over dit projekt og opnå det bedste resultat, kan du med fordel anvende et projektstyringsværktøj som kan hjælpe dig både med overblikket, tidsplanen og budgettet i én samlet oversigt. Når du har det hele samlet ét sted, bliver projektet nemmere at styre sikkert i mål.