DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis du skal til at lave et større salg til en anden virksomhed eller det måske er virksomheden du skal have solgt, så kan det være en rigtig god ide at få skrevet en købskontrakt, hvor alle betingelser, priser osv. beskrives – så der ingen misforståelser opstår efter salget.

Hvad er en købskontrakt

Kort fortalt, så er en købskontrakt en kontrakt, som sikre at handlens betingelser og aftaler ikke kan ændres eller brydes, efter købets indtræf – med andre ord, så snart kontrakten er underskrevet er købets præmisser bindende herefter.

Dette er et super godt et must at formulere, når først et salg er i en større skala, da det er vigtigt at der er aftaler som overholdes, og at kunden pludselig ikke kan bede om mere, end hvad der er aftalt.

Hvad skal en købsaftalen indeholde

For at nævne nogle punkter, som en købskontrakt skal indeholde, så er det naturligvis sådan nogle informationer som betingelser, priser, parterne ansvar ved overdragelse, og en lang række andre punkter. Det er vigtigt at du får sat dig grundigt ind i alle punkterne som en kontrakt skal indeholde. Tag evt. fat i en advokat, og få hjælp til at udfylde den.

Hvad nu, hvis salget er til udlandet

Skal du sælge til en udenlandsk virksomhed, er du nødsaget til at få oversat din købskontrakt, da køberen naturligvis ikke forstår vores sprog. Her er det yderst vigtigt at du er klar i din oversættelse, og at du oversætter 100% rigtigt til det andet sprog. Gør du ikke det, vil der kunne opstå situationer, som kan være fatale for det salg, som du lige har lavet. Vil du gerne være helt sikker på at din købskontrakt bliver oversat sprogligt korrekt, så bør du også få en autoriseret tolk til at oversætte dokumentet for dig. Så er du sikker på at alt står korrekt.