DEL

Danske virksomheder bruger årligt mange millioner kroner på medarbejderpleje — og det drejer sig især om madordningen. Om det drejer sig om morgenmad med kollegerne, en lækker kantineordning eller aftensmad i tilfælde af overarbejde, så er det virksomhederne, der betaler for det.

I hvert fald for omkring en tredjedel af medarbejderne i danske virksomheder. De kan generelt nyde godt af, at virksomhederne bruger flere penge på personalegoder som frokostordning, aftensmad og andre personalegoder som sommerfester og lignende.

Kvaliteten er afgørende

Udover dét faktum, at der bliver serveret morgenmad og frokost på arbejdspladserne, betyder det også noget for medarbejderne, hvilken kvalitet den daglige kost er. Det kan forventes, at der bliver talt om maden, hvis den er dårlig. Vice versa hvis den er god. Med andre ord betyder det, at medarbejdertilfredsheden øges betragteligt, såfremt der er tale om en god frokostordning.

Det er dog ikke helt gratis

Dog er det dog stadig ikke helt gratis, når der serveres mad på arbejdet. Medarbejderne skal nemlig selv betale en del af prisen, hvis ikke de vil blive beskattet af maden. Derfor betales der ofte en egenbetaling for hver medarbejder på et minimalt beløb. Omkring 15 — 20 kr. pr. måltid.

Har medarbejderne selv en frokostordning eller morgenmadsordning, hvor de skiftes til at tage mad med, så er der heller ikke tale om en ordning, der beskattes. Det skyldes, at medarbejderne selv skal betale for madordningen, hvorfor den selvfølgelig ikke hører under virksomhedsregi.

EFTERLAD ET SVAR