DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange danske netbutikker er oppe imod unfair konkurrence fra udenlandske webshops, da Skat ikke sikrer at de udenlandske webshops betaler den korrekte moms, som danske webshops. Ligeledes går statskassen glip af flere millioner kroner. Dette er på trods af at Skat for et år siden satte hårdt ind på dette område, og fik de nødvendige redskaber, de efterspurgte.

Lige før jul sidste år, fik Skat en lang række nye værktøjer, der skulle sikre at udenlandske webshops betalte den rigtige moms, og konkurrerede på lige fod med de danske webshops. Ifølge et brev fra skatteministeren ligger disse værktøjer stadig ubrugte, hvilket betyder at det i dag er lige så nemt, for de udenlandske webshops, at undgå at betale moms. Det et stort problem for konkurrencen og for statskassen. Danske webshops konkurrerer på ulige vilkår, hvilket både er dybt konkurrenceforvridende og dyrt for statskassen.

Tal for FDIHs E-handelsanalyse viser at danske forbrugere, alene i år har brugt ca. 30 milliarder kroner i udenlandske webshop. Efter de nye regler, skal udenlandske webbutikker betale dansk moms hvis de sælger for mere end 280.000 kr om året, til danske forbrugere. Ifølge FDIH går den danske statskasse glip af 5-600 millioner kroner hvert år. Beløbet er kun stigende, da den enkelte danskers digitale online grænse er stigende. Sidste år kom der et nyt moms forslag fra EU kommissionen, som betød at momsgrænsen ville sænkes til 75.000kr. Det kræver dog stadigvæk at Skat undersøger de udenlandske webshops, som de har værktøjerne til.

Shop lokalt og nationalt

Om det er tøj, elektronik eller hverdagsting, opfordre vi til at købe lokalt og nationalt. Hvis det er tøj det skal shoppes, kan det gøres på de fysiske butikkers webshops, elektronik kan ligeledes findes på nogle af de store butikkers hjemmeside. En hjemmeside som Manillo.dk, er en dansk webshop som handler med en masse gode hverdagsprodukter, og der kan ovenikøbet spares masser af penge.