DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

De fleste af os kommer på et tidspunkt til at skulle tage et kørekort af en art, og derfor skal man naturligvis have fat i en kørelærer. Men det er dog ikke helt ligetil at blive kørelærer, da det kræver andet end blot at have et kørekort, der er nemlig flere krav, man skal opfylde, inden man kan gå op til kørelærerprøven. Herunder finder du en guide, til hvordan du bliver kørelærer. Hvis du selv mangler et kørekort, kan du skaffe dig kørekort til bil her.

Alderskrav og praktisk erfaring

Få at kunne komme i betragtning til et job som kørelærer, så er der lige et par ting, som man skal have klaret først. Først og fremmest skal man være fyldt 24, da man ikke kan komme ind på kørelæreruddannelsen før. Dernæst skal man have haft kørekort i minimum 2 år, hvor man i den periode ikke har haft fået frakendt retten til at køre bil. Udover dette skal man også have gennemgået 120 timers af en form for undervisning i pædagogik.

Uddannelse

Under uddannelsen som kørelærer bliver man undervist af en særligt godkendt kørelærer, som kan undervise i den grad som forventes til det pågældende kursus. Kørelæreuddannelsen tager omkring 8 måneder, og i den tidsperiode er det målet at opnå den fornødne viden om færdselslovgivning, køretøjs teknik, køreteknik og risikolære ud over indholdet af undervisningsplanen for den valgte kategori.

Kørelærerprøven

Ligesom den prøve man skal igennem, når man skal have kørekort, så skal de aspirerende kørelærere igennem en todelt prøve som består af en skriftlig forprøve og en mundtlig og praktisk efterprøve. Prøven bliver afholdt to gange om året og aflægges for en prøvekommission enten øst eller vest for Storebælt. Denne prøvekommission består af en udpeget af Politiet (formand) og en bilinspektør. Det er ikke altid, at man består prøven i første forsøg, og for mange er det normalt at gå op til prøven hele 3 gange.