DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Da Mette Frederiksen gik ud og annoncerede, at Danmark ville blive lukket ned, fik det alvorlige konsekvenser for en lang række danske virksomheder. Faktisk er der stort set ikke nogen der kan se sig fritaget. Det er mere eller mindre alle brancher, der bliver berørt, nogle naturligvis værre end andre.

Frisører må ikke længere klippe deres kunders hår, fysioterapeuter må ikke længere røre deres klienters kroppe, restauranter må ikke have kunde siddende og meget andet. Der er lavet hjælpepakker der skal holde hånden under det virksomhederne, så de ikke behøver fyre deres medarbejdere, da staten går ind med lønkompensation.

Disse pakker tilgodeser dog langt fra alle typer af erhverv. Især i brancher hvor lønningerne er høje, kan det være svært at få til at hænge sammen. Et af de steder, hvor det er lidt begrænset hvad hjælpepakkerne kan gavne med, er inden for jura. Da retssager er udskudt er mange advokater blevet mere eller mindre overflødige for en periode, hvilket betyder at de ikke har nogen indtjening, men stadig har de samme udgifter til lønninger, husleje og lignende.

En af hjælpepakkerne går ind og støtter med 24.000 kroner af en lønning, hvis en virksomhed sender medarbejderen hjem. Uden at komme for meget ind på lønninger i branchen, er det nok sikkert at sige, at 24.000 rækker ikke langt. Lad os sige at en højt advokat med mange års erfaring tjener 80.000 kroner, så vil virksomheden stadig skulle betale de sidste 56.000 kroner, uden at få en krone igen. Har man som et stort advokatkontor med 10 advokater skal der ikke meget til at regne ud, hvor meget dette koster om måneden.

Virksomheder som disse kan derfor blive nødsaget til at fyre, i stedet for at gøre brug af hjælpepakkerne. Der er mange af disse type af virksomheder hvor højtlønnet og højtuddannet personale kan være for store udgifter, hvis der ingen indtjening er.