DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Corona virussen er efter alt at dømme  endnu langt fra at have nået sit højdepunkt, men det har allerede sat meget dybe spor. Ikke mindst på det økonomiske plan kommer det til at have nogle store konsekvenser for mere eller mindre alle. Der er naturligvis nogle enkelt brancher der ikke er så hårdt ramt om andre. Der er dog også dem, hvor det har nærmest uoverskuelige konsekvenser.

Mange fysiske butikker og restauranter har måtte dreje nøgen for en stund, og lukke deres butikker ned igen. Hvor mange af dem der kommer til at dreje nøglen den anden vej vil tiden vise. Nogle har noget af stå i mod med, mens andre er langt mere udsatte og sårbare. Mange af disse kan gøre gavn af de hjælpepakker der er blevet lanceret af regeringen. Hjælpepakker der betyder, at mange kan slippe for at måtte gå fra hus og hjem – i hvert fald ikke lige med det samme.

Dem der virkelig kan bruge hjælpepakkerne er små selvstændige, der ikke har en økonomisk buffer, og som har måtte lukke fra den ene dage til den anden. De kan få hjælp til mistet omsætning, lønkompensation for medarbejdere og hjælp til husleje og andre faste udgifter.

 

De store går ikke fri

Her er nogle af de helt store økonomiske spillere der virkelig er hårdt ramt. Der er de danske a-kasser der kommer til at punge ud i en grad, som kan blive voldsom. Der er nemlig rigtig mange, det kommer til at gøre brug af deres ret til dagepenge i den kommende tid. Dette kommer til at sætte et gevaldigt pres på de mange a-kasser, der skal udbetale disse penge.

Bankerne kan desuden også komme til at lide nogle store tab, dels på virksomheder som ikke kan betale, men også for en masse private mennesker, der kan få problemer med af afdrage på deres gæld, på den lidt længere bane.