DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Den lille Ikast virksomhed House Doctor er i den grad ved at kaste prædikatet “lille” af sig, for selvom det stadig langt fra er alle der kender mærket, ligesom alle kender Ægget fra Arne Jakobsen og lignende, så går det virkelig stærkt for familievirksomheden, som de tre søskende fra Ikast står bag.

House Doctor der blandt andet forhandles hos Livingshop, omsatte nemlig for intet mindre end 300 millioner kroner sidste år, og tjente godt 55 millioner kroner, hvilket er en stigning på ca. 15 millioner i forhold til 2014. I alt har de tre søskende altså således haft et overskud på godt 100 millioner kroner i løbet af de sidste to år, hvilket må siges at være ganske pænt.

På vej mod 1.000.000.0000

Klaus Juhl der er talsmand for de tre søskende har udtalt, at de er yderst tilfredse med resultatet, men det betyder bestemt ikke, at de ikke vil udvikle sig i det kommende stykke tid. Planen er nemlig, at der skal komme endnu flere produkter over den kommende tid, og at omsætningen i løbet af de kommende fire år skal tredobles således at den er omkring en milliard gode danske kroner i 2021.

Her i landet har vi en stærk historie med design til bolig, både med de gamle ikoniske designere, men i høj grad også med nyere tid med mærker som Normann Copenhagen, DAY og flere andre.

Det er ikke noget de tre søskende taler om, men der er da også en sandsynlighed for at mærket ikke bliver på danske hænder for evig tid. Der er i hvert fald set flere eksempler på lignende virksomheder, der er blevet solgt til kapitalfonde, senest Ferm Living, der blev solgt for et tre-cifret million beløb.