DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vores fødder skal bære os igennem hele livet. Derfor er det vigtigt, at vi passer godt på dem. Der er desværre mange, der går på kompromis med deres fodtøj, hvilket resulterer i fodskader. Vi har lavet en liste over fodskader, så du kan blive klogere på, om du har en fodskade lige en hjørnet – for så synes vi, det er på tide at gøre noget ved det!

Den nedsunkne fod

Kig på din fod og undersøg, om tværbuen (stykket under dine tæer – trædepuden) er sunket ned med årene? Den nedsunkne fod betyder, at der kommer pres på trædepuden under dine tre midterste tæer, når du træder og ikke på trædepuden under din lille- og storetå, som det er meningen.

Den nedsunkne fod er ofte opstået, fordi man har haft støvler eller sko på, som har være for smalle. I længen vil du komme til at opleve smerter over forfoden eller døje med ligtorne.

Knyster

Knyster opstår, hvis din storetå begynder at blive skæv og pege ind mod de øvrige tæer. Det fremgår tydeligt hos de fleste, der døjer med det – og det bør være nemt at tjekke sig selv for det!

Når du har en knyst, så vil din forfod blive bredere. Du kan desuden komme til at opleve, at knysten bliver meget øm og begynder at væske eller danne ligtorne.

Knyster kan også opstå, fordi man bruger for smalt fodtøj. Det kan være dét, der har skubbet storetåen ind mod de andre. Man kan forsøge at træne sin knyst væk, men bliver det rigtig slemt, kan det være nødvendigt at få den opereret væk.

Hammertå

En hammertå er en tå, hvor det yderste led i tåen peger nedad, mens det inderste gå opad. Tåen kommer altså til at fylde mindre i længden – men mere i højden. Hvis man går med en hammertå i meget lang tid, kan man risikere, at leddene låser sig fast i positionen og vokser sammen.

Mange får deres skader på job, da det er der, de bevæger sig mest. Start derfor eventuelt med at investere i et par lette sikkerhedssko, så du giver dine fødder de bedste arbejdsvilkår!