DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Drømmer du om at blive optiker, så du kan hjælpe mennesker med at forbedre synsevnen? Måske ønsker du at rådgive om og designe synshjælpemidler. Uanset hvad, så er optiker den helt rigtige vej at gå, hvis du vil hjælpe mennesker med nedsat synsfunktion.

Herunder får du en række tips til, hvordan du bliver optiker, samt hvad jobbet indebærer, når først du har fået det. Det hele drejer sig nemlig ikke udelukkende om at hjælpe mennesker med at finde de rigtige briller. Du kan læse mere om optikere her.

Hvad består jobbet af?

En optikers arbejde består af en lang række forskellige funktioner, der allesammen har dét tilfælles, at de relaterer sig til menneskers synsevne. Du skal blandt andet:

  • Undersøge dine patienters synsevne
  • Undersøge synsproblemer samt øvrige problemer, der relaterer sig hertil
  • Forstå hvad din patients synsbehov er
  • Designe synshjælpemidler ved eksempelvis at slibe specialfremstillet brilleglas og montere det i stellet
  • Korrigere synsfejl og rådgive omkring briller og kontaktlinser
  • Give hjælp til personer med nedsat synsfunktion
  • Udføre visionsterapi
  • Henvise til både læge og speciallæge, hvis du vurderer, at der er behov for det

Sådan bliver du optiker

Når du arbejder som optiker, foregår dit arbejde typisk i en optikerforretning. Dem findes der mange forskellige af, men det er typisk hos en af de større kæder, du vil få arbejde.

Her sælger du kontaktlinser, briller, solbriller og andre hjælpemidler. Det kræver, at du har en uddannelse, hvis du vil arbejde som optiker.

Du kan tage uddannelsen mange steder, og du vil typisk blive uddannet optometrist. Du skal have en gymnasiel eksamen, hvis du vil søge ind på uddannelsen, der er en professionsbachelor på 3,5 år.

Er det svært at få job?

Det er nemt at få et job som optiker eller optometrist, og arbejdsløsheden er kun på omkring 2 procent. Du vil typisk komme til at arbejde i en optikerforretning, men senere kan du få job som chefoptiker eller blive ansvarlig på sygehuse og privatklinikker.