DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

I 1978 dukkede udtrykket “Det papirløse samfund” første gang op. Tankerne var naturligvis at vi med digitale virkemidler i fremtiden ikke længere ville skulle bruge papir, da alt ville foregå digitalt.

Det er efterhånden tæt på 40 år siden, at begrebet opstod, men selvom den teknologiske udvikling mildest talt har været imponerende siden da, er vi stadig ikke et sted, hvor vi kan tale om at der er et papirløst samfund, og selvom forbruget af papir måske er faldet, så bliver der stadig brugt unødvendig meget.

Det er ikke mindst begrænsninger, som at aftaler med banker og lignende ofte skal underskrives på et fysisk stykke papir, scannes ind og sendes tilbage, selvom vi har flere løsninger som NemID og lignende, der skulle gøre noget som dette overflødigt.

At der stadig bliver printet i stor stil, kan også hænge sammen med at prisen på at printe generelt er blevet meget lavere over de sidste årtier. Printere er blevet bedre og mere blækbesparende, samtidig med at de er billige at købe. Hvilket har betydet, at prisen for at printe et stykke A4 papir, nok aldrig har været billigere end det er lige nu.

Hos InkPro, hvor de sælger blækpatroner til printere, har de da heller ikke mærket meget til, at vi skulle være på vej ind et et papirløssamfund, nærmere tværtimod.

Salget af blæk er over en brad kam ikke faldet, den er rent faktisk steget” udtaler en unavngiven kilde hos InkPro, og selv de naturligvis ikke kan tale for et helt marked, så er det ikke desto mindre et godt pejlemærke for at der nok kommer til at gå en rum tid inden vi helt holder op med at trykke print.