DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der sidder mange dygtige fagfolk med gode ideer, ude i de danske virksomheder. Mange af de her fagfolk sidder også mellem nogle helt unikke ideer, som kan løse udfordringer, mange andre også kunne få glæde af.

Husk at vi som arbejdsfolk ofte er dybt specialiseret inden for en branche, hvorfor vores ideer har potentiale til at gøre en forskel, som både betyder øget effektivitet og indtjeningen til virksomheden samt lettere arbejdsgang blandt medarbejderne.

Det er naturligvis ikke alle ideer, som har netop dette potentiale, men det er værd at vende den med sine kollegaer og nærmeste chefer for dernæst at realisere den, hvis der er bred opbakning og enighed om ideen vil være til stor nytte.

Sådan realiseres projektet

En ide er ofte flyvsk og upræcis. Derfor skal den konkretiseres, før du kan gå videre med den og præsentere den for eksempelvis en bestyrelse eller andre interessenter, der skal finansiere den.

Start derfor med at konkretisere ideen så nøje som du overhovedet kan. Beskriv formål, fordele og forsøg at lave en udregning i forhold til hvad ideen vil betyde i kroner og øre, da dette naturligvis er essentielt for virksomheden.

Møder ideen opbakning, og får du lov at gå videre med den, er næste skridt typisk at alliere sig med en ingeniørvirksomhed. Der findes naturligvis flere af disse som er specialiseret i at udvikle maskiner.

Når du henvender dig for at få specialfremstillet en maskine, skal du naturligvis også aflevere en beskrivelse hertil. På dette stadie skal den gerne være endnu mere præcis og grundig, end den du viste bestyrelsen.

Husk dog at ingeniørvirksomheden selvfølgelig er dem, der skal tage ideen til næste professionelle niveau.

Et sådant forløb starter typisk med, at man tegner en masse skitser og brainstormer sammen – altså både ingeniørvirksomhed og eventuelt den projektgruppe, der stammer fra virksomheden med ideen. Sammen nærmer man sig mere og mere noget, der er brugbart til alle facetter og realistisk at bygge.

Når skitser og ideer er sammensmeltet, udvikles der en mere konkret teknisk illustrations tegning af maskinen, som agerer køreplan for det videre projekt.

Hernæst venter der et længere forløb, hvor den tekniske tegning skal realiseres. Ingeniørvirksomheden udvikler her en prototype, som skal kunne alt i har skrevet ned i en kravspecifikation.

Efterhånden som prototypen nærmer sig en endelig udgave, skal den testes. Først når alt fungerer perfekt skal den implementeres i virksomheden – og de ansatte skal oplæres i brug.

Husk at sikkerhed naturligvis indtænkes og overvejes løbende som maskinen bygges!

Når maskinen er klar til brug, og de ansatte er instrueret i brug og alt er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, kan maskinen indgå fast i den form for produktion, virksomheden har.

Her vil den bidrage til øget produktion og ideelt set bedre forhold for de ansatte.