DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Langt de fleste af os kommer ud for at vi på et tidspunkt skal lave en præsentation på vores arbejde. Men er det ikke lige din stærke side?

I denne artikel får du nogle gode råd om, hvordan du kan forbedre dine præsentationer ude på arbejdet. Læs med her hvis det er af interesse for dig.

Lær programmerne godt at kende

Det er naturligvis først og fremmest en god ide at lære de programmer, man benytter, så godt som overhovedet muligt. På den måde vil du være en del mindre nervøs, fordi du har styr på den teknologiske del af din præsentation.

Hvis du ikke i forvejen kender de programmer, som du benytter til din præsentation, så skal du bruge lidt tid og energi på at lære dem bedre at kende. Du kan blandt andet række ud til nogle Office 365 og SharePoint specialister, hvis du har brug for ekstra hjælp. Sådanne specialister kan hurtigt give dig en gennemgang af programmerne, som du vil bruge under din præsentation.

Har du sommerfugle i maven?

Langt de fleste af os bliver utroligt nervøse, når vi skal lave en præsentation foran andre. Sommerfuglene flakser hurtigt rundt i maven og vi kan endda får helt kvalme ved tanken om, at vi skal stå op foran alle vores kolleger.

Det er en god ide at snakke med en coach som dette, hvis du har problemer med præsentationsangst. Han eller hun kan give dig nogle gode redskaber som du kan benytte dig af, næste gang du skal lave præsentation på dit arbejde.

Hvis din præsentationsangst ikke er så slem igen, så kan du også bruge nogle mere simple redskaber. Husk at trække vejret dybt ind i kroppen og at have et kropssprog, der udstråler selvtillid. Hvis dit kropssprog udstråler en bestemt følelse, så vil du også hurtigt komme til at føle dig på denne måde. Så smart er den menneskelige krop nemlig.

Husk at alle er nervøse

Det kan samtidig hjælpe at minde sig selv om, at alle er nervøse når de skal lave en præsentation. Det betyder naturligvis ikke, at du ikke skal prøve at gøre det bedste overhovedet muligt.

Men det kan lette noget af presset, som du med garanti lægger på dig selv. Hvis du ikke er vant til at lave præsentationer, så kræver det noget øvelse med det. Det er helt i orden at det ikke er perfekt første gang du laver en præsentation foran andre.