DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Omkring halvdelen af de rettelser, skatteyderne foretager i forhold til deres årsopgørelse, handler om befordringsfradraget. Det er det mest udnyttede af alle de danske fradrag, og der er masser af muligheder for at få et. Her ser du de muligheder, du har, for at få befordringsfradrag.

Kan du få ekstra befordringsfradrag?

Mange danske skattydere får hvert år deres befordringsfradrag. Mest den del, der tjener under 307.000 kr. om året. Det ekstra fradrag lyder på maksimalt 10.100 kr., og hvis du får det, sparer du kontant cirka 3.000 kr. i skat om året. Uanset, om du har taget dit kørekort i Aarhus eller i en anden del af Danmark.

Det ekstra fradrag gør, at alle, der er berettigede til det, kan tjene en smule mere. Det skal bare indtastes sammen med det normale fradrag, og så regnes det automatisk fra i SKAT i forhold til din indtægt.

Har du længere end 12 kilometer på arbejde?

Hvis du har længere end 12 kilometer til dit arbejde, kan du få fradrog for befordring. Du får omkring 2,05 kroner per kilometer, hvis du har mellem 24 og 120 kilometer på arbejde. Er der længere end 60 kilometer til og fra arbejde, kan du kun trække omkring 1 krone fra den de af dine ture, der ligger over 120 kilometer.

Bor du i en af de kommuner, der ligger i udkanten, kan du trække omkring 2,05 kroner fra for 24 kilometer.

Beregn fradraget ud fra antallet af kørte kilometer

Du bør altid regne dit fradrag ud fra antallet af kilometer, du faktisk har kørt, og ikke ud fra linjen i fugleflugt. Tjek din kilometertæller, når du holder i din indkørsel, og gør det samme igen, når du holder ved din arbejdsplads. Brug er du eksempelvis Krak til at give dig et indblik i, hvor langt der er, tager den den korteste vej, og det er ikke altid den, der er mest præcis.