DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Danskerne er glade for at købe tøj, elektronik og lægemidler over internettet. Se her, hvad der bliver solgt mest af, når vi handler over nettet.

Danskerne handler ivrigt på internettet, men hvad køber de egentlig? Tøj og elektronik har længe haft tradition for at være blandt de kategorier, der bliver solgt mest af på nettet, og sådan forholder det sig også stadig.

Tæt på hvert fjerde køb på nettet er tøj eller sko. Det er mange. Hvert sjette køb over nettet er elektronik, og omsat til talt er der tale om 23% af alle køb, der er tøj eller sko, imens 17% er elektronik eller tilbehør til elektronik. I alt udgør det 40% af de varer, danserne handler på nettet.

Udover elektronik og tøj, er det, danskerne handler mest på nettet, plejeprodukter, lægemidler og kosttilskud. Denne kategori af produkter står for hele 8% af det samlede netsalg. Herefter kommer bøger og tidsskrifter samt sport og sportsudstyr som padelgear på en delt fjerdeplads. De står hver især for 6% af salget.

Ganske overraskende er det boligtilbehør som lamper, plissegardiner, pyntepuder og plakater, der indtager 5. pladsen.

 

Kvinder køber flest sko og tøj, mens mændene holder sig til elektronik

Hvad der ikke er overraskende er, at det er kvinderne, der er storforbrugere af tøj og sko — og det er altså også dem, der er bedst til at købe disse produkter via internettet. Faktisk er det omkring hver tredje produkt, kvinderne bestiller over nettet, der er en beklædningsgenstand.

Anderledes ser det ud, når det kommer til mændende. Her er det elektronik, der er det brændvarme emne, og altså også det, der er flest mænd, der bestiller hjem via nettet. Faktisk er det hvert fjerde køb over nettet, foretaget af en mand, der er enten elektronik eller elektronisk tilbehør.