DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Du kender nok det, at du sidder og skal lave et nyt kodeord, men så alligevel ender op med bare at bruge det du altid bruger. Eller at du skal downloade et program på din computer, og så bare tager den første og den bedste side der kommer frem og trykker ’download’ før du kan nå at sige ’virus’. Lyder det bekendt? Så burde du nok tænke lidt mere over din IT-sikkerhed. Det kan nemlig have fatale følger, hvis din computer bliver udsat for virus, eller endnu værre – hvis en hacker får fingrene i dine oplysninger. Det er derfor en rigtig god idé at forebygge dette – og frygt ej, dette er heldigvis slet ikke så svært som man måske skulle tro.

Personligt kodeord som ikke går i glemmebogen

Måske har du droppet at lave kreative kodeord, fordi de simpelthen går i glemmebogen? Dette kan heldigvis nemt undgås. Her kommer 4 simple råd til, hvordan du kan lave et kodeord som både er sikkert men også nemt at huske:

  • Lad dit kodeord indeholde både små og store bogstaver, tal, tegn o. lign.

  • Udskift bogstaver med tal (f.eks. kan et ’E’ blive til ’3’)

  • Har du en yndlingssang? Dette er et super simpelt tip til et sikkert kodeord, som du med garanti vil kunne huske!

  • Brug en gammel salme; lidt ligesom tippet ovenover, bare endnu mere sikkert. De fleste kender nok din yndlingssang, men en gammel salme du holder af, er der garanteret ikke mange der kan gætte!

Ingen undskyldning for ikke at få styr på sikkerheden

Hvis du nu stadig tænker, at du ikke lige behøver have helt så meget fokus på dette, så husk lige at det er dine mest fortrolige oplysninger der kan havne i de forkerte hænder. Derfor bør du, uden undskyldning, helt sikkert få styr på din IT-sikkerhed.