DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Over 1 million danskere prøver kræfter på alternativ behandling, trods manglende videnskabelig effekt. Vi afprøver alt for at få et sundere liv, og gør gerne vores krop til testkanin, i håbet på at der virker. Hvad enten det er den ene eller anden behandlingsform, som f.eks. massage, zoneterapi og især akupunktur, så er danskerne ikke bange for at springe ud i det.

I akupunktur placeres nåle rundt omkring på kroppen og fungere som en slags mini soldater som skal lindre eller kurere de smerter hvor nålene placeres. Akupunktur har længe været anset som en upopulær behandlingsform, da effekten på smertelindring ikke er videnskabelig dokumenteret. Men flere og flere dansker trodser altså de kloge hoveder og de prøver forskellige behandlinger. Ifølge en undersøgelse fra Gallup, foretaget for Berlingske, angiver 35% af de adspurgte at de har anvendt en eller flere former for alternativ behandling indenfor de sidste 12 måneder. Oven i købet er 18% mere positive over for behandlingsformerne end tidligere. Baggrunden for den stigende interesse for disse behandlingsformer, følger godt i tråd med udviklingen af danskerners forhold til sundhed. Sundhedsstyrelsen melder også om et stigende antal sundheds-og helbredstjek ved danskerne. Tilbage i historien troede man mere på den “mirakuløse helbreds form”. Hvor imod i dag er danskerne mere bevidste om at de alternative metoder ikke helbreder dem helt, men blot giver dem det “lidt bedre”.

Akupunktur hjælper.

Spørgsmålet om at akupunktur hjælper eller blot er ren indbildning er stort. Selv om det endnu ikke er videnskabelig bevist, mener en af landets førende akupunktører, John Boel, at kunne bevise, at akupunktur kan være med til at fremskynde helbredelse forløbet i ved f.eks. en øjenoperation. John Boel har indgået et samarbejde med en af landets førende øjenlæger, Niels Vesti Nielsen som er chef for øjenhospitalet Danmark, om helbredelsen af øjensygdommen AMD. Her er har de haft flere cases, som viser at akupunktur har en positiv effekt på AMD.

Du kan læse mere om samarbejdet her acunova.dk/samarbejde-med-oejenlaege-niels-vesti-nielsen-fra-privathospitalet-danmark/