DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

5 tips til hensigtsmæssig kontorindretning

Hvad skal man tænke på, når man skal indrette et kontor? Det kan være svært at overskue, men her er fem elementer, som vi foreslår, du overvejer, når du indretter dit kontor!

Lys

Det er vigtigt, at ens medarbejdere arbejder under gode lysforhold. Det vigtigste er sådan set, at der er lyst nok til, at de ansatte ikke skal anstrenge deres øjne, mens de arbejder. Det kan fx være en god idé at sørge for, at der er gode muligheder for lysregulering, da det jo er forskellige, hvor meget lys man får udefra.

Lyd

Hvis man arbejder på et storkontor, kan man især let blive forstyrret af støj. Det kan ikke undgås, at der er en, der skal foretage et telefonopkald, eller at et par kollegaer skal tage en snak. Man kan til gengæld afhjælpe problemet ved at montere forskellige lydarbsobenter.

Lydarbsobenter kan både monteres i loftet, på væggen eller mellem skriveborde.

Ergonomi

Stillesiddende arbejde kan være enormt hårdt for kroppen. Derfor er det også vigtigt, at man kan sidde ordentligt, mens man arbejder. Det er fx essentielt, at man har et godt kontorbord og en ergonomisk kontorstol, som kan installeres efter behov.

Grøn

Det løfter humøret blandt medarbejderne at have planter omkring sig. Det giver desuden et godt indtryk over for eventuelt besøgende kunder. Husk dog at skaffe nogle planter, som er nemme at vedligeholde, så I ikke ender med at pynte kontoret med halvrådne potteplanter.

Lounge-område

Det er vigtigt, at man har en god arbejdsplads, hvor man har mulighed for at installere sin stol efter behov. Men det er faktisk næsten lige så vigtigt, at kontoret har et område, hvor medarbejderne kan slappe af og lade op i pauserne.

Dette kan nemt opnås med et lounge-område. Det kan fx være et hjørne på kontoret, som er indrettet med sofa og stole eller lignende.

Et lounge-område kan også bruges til besøgende kunder, der skal have et behageligt sted at vente. Det kan jo være, at de lige er en tand mere positivt indstillet, hvis de har lænet sig tilbage i en god stol inden mødet.